Legyen az sajt, méz szörp vagy lekvár, balzsamecet, különleges íz világot és melegszívű embereket ismerhetsz meg, ha meglátogatod a környék termelőit.
Borecet Manufaktúra
Magyarországon szinte teljesen kihalt mesterséget élesztett újjá Bodrogkeresztúron Formanek Ferenc és felesége, Képíró Anita, akik minőségi tokaji borok mellett a cég saját gazdaságában termelt gyümölcsökből is készítenek ecetkülönlegességeket, melyek az Acetánia múzeumban meg is kóstolhatóak és részletesen megismerhetőek.
Csicsörke Lekvár és Szörp Műhely
Ha a minőségben nem ismersz kompromisszumot, akkor mindenképpen térj be Bodrogkeresztúrra, a Csicsörke Lekvár és Szörp Műhelybe, ahol a család kertjeiből szüretelt növények felhasználásával, mindenféle felesleges adalékanyagtól mentes, valódi kézműves termékeket kóstolhatsz és vásárolhatsz, rostos gyümölcsszörpöket, gyógynövényes szirupokat, lekvárokat, és sok-sok különlegességet.
Mádi Sajt
A Mádon található családi sajtműhelyben a szomszédos ökofaluban, tájvédelmi körzetben legelt tehenek és kecskék friss tejéből, nagy gondossággal készülnek az érlelt tehén és kecskesajtok, kéksajtok, faszenes camambert sajtok, gomolyák és különleges tejtermékek, mint például az ordatorta, a savóméz, a gyümölcs joghurtok, sajt bonbonok és sajttorták.